Nevşehir Belediyesinden baca temizliği uyarısı

Nevşehir Belediyesinden baca temizliği uyarısı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde meydana gelen yangınların ana sebeplerden biri olarak da değerlendirilen baca yangınlarının önüne geçilmesinin en etkili yönteminin, bacaların zamanında temizlenmesi olduğu bildirildi.
     Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Nevşehirde meydana gelen yangınlarda bacalarda katmerleşen kurumların, sobaların yakılmaya başlandığı bugünlerde yüksek ısı nedeniyle erime göstererek alev almasıyla ortaya çıkan ve kimi zamanda ev ve çatı katlarının da yanmasına neden olan bacaların her yıl temizlenmesi gerektiği belirtildi.
     Vatandaşların bacalardan kaynaklı yangınlar ile karşı karşıya kalmamaları için mutlaka soba ve kalorifer yakılmadan bacalarını temizletmelerinin zorunlu olduğunu kaydedilen açıklamada, temizletilmeyen bacalarla meydana gelebilecek yangınların önüne geçebilmek amacıyla Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 4 kişiden oluşturulan baca temizlik ekibinin bu amaçlı olarak çalışma yaptıkları belirtildi.
     Yetkililer, vatandaşların Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 110 numaralı telefonu aramak suretiyle, baca temizliği yaptırabileceklerini ifade ettiler.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir Belediyesinden baca temizliği uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER