Niğdeli genç mucitlerin projeleri Kayseride sergilendi

Niğdeli genç mucitlerin projeleri Kayseride sergilendi


NİĞDE (A.A) - Niğdeli genç mucitlerin projeleri, TÜBİTAKın düzenlediği Ortaöğretim Öğğrencileri Araştırma Projeleri Araştırma Projeleri yarışması kapsamında Kayseride sergilendi.
     Melikşah Üniversitesindeki serginin açılışına, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Melikşah Üniversitesi Rektör Vekili ve TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri katıldı.
     Niğdeli öğrencilerin projelerini inceleyen Ekinci, öğrencilerin biribirinden güzel projeler üreterek ülke geleceği için yenilik yapma gayreti içinde olduklarını söyledi.
     Ekinci, Niğdeden toplam 12 proje ile bölge sergisine katıldık. Ayrıca, bölge sergisinde en fazla proje sergisi olan okul bizim ilimizden çıktı. Umarım projelerimiz bölge sergisinden başarı ile çıkarak Ankarada yapılacak final sergisine gitmeye hak kazanır dedi.
     TÜBİTAKın düzenlediği bölge yarışmasında, bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih konularında sergiye değer 110 proje yer alıyor.
    
     Muhabir: Murat Kaya
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Niğdeli genç mucitlerin projeleri Kayseride sergilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER