Nizipe Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi kuruldu

Nizipe Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi kuruldu


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Nizip Ziraat Odası tarafından ilçe merkezi ve bağlı iki köye kurulan Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi düzenlenen törenle hizmete girdi.
     Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Nizip Ziraat Odası tarafından ilçe merkezi başta olmak üzere ilçenin Kuzey ve Güneyine kurulan Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi hizmet vermeye başladı.
     İlçe merkezindeki sistemin açılışına katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, yapılan çalışmalar hakkında Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıdık Durmazdan bilgi alarak çiftçiler yararına verilecek olan bu hizmetin hayırlı olması dileklerinde bulundu.
     Hizmete giren sistem ile ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Ziraat Odası ile birlikte kurmuş olduğumuz bu sistem sayesinde artık çiftçilerimize Oda yetkilileri tarafından meydana gelecek yağmur, don, sıcaklık gibi önemli olaylarda çiftçilerimize bilgi verileceğini söyledi.
     Karadeniz,Bu nedenle bu sistemin ilçe merkezine ve köylerine daha iyi hizmet sağlaması için ilçe merkezinde üniversite yoluna, Dağ köylerine daha sağlıklı bilgi aktarılması için Alahacı köyüne merkez köyleri içinde Yağmuralan köyüne kurularak hizmet veremeye başlamıştır. Böylelikle meteorolojik erken uyarı sistemi sayesinde Nizipin farklı iklim özelliklerine sahip 3 ayrı bölgesi günlük olarak izlenecektir. Bu çalışmanın giderleri Nizip Ziraat Odası ve Nizip Kaymakamlığı tarafından karşılanmıştır. Ben bu hizmetin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ise, Bu sistemi kurmamızda İlçe Kaymakamlığının vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyor, sistemin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Nizipe Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER