Nusaybinli firmanın Suriyedeki depolarının yağmalandığı iddiası

Nusaybinli firmanın Suriyedeki depolarının yağmalandığı iddiası


MARDİN (A.A) - Merkezi Nusaybinde bulunan PVC ve çelik kapı işi yapan firmanın, Suriyenin Kamışlı ilçesindeki depolarının yağmalandığı iddia edildi.
     Filiz Dış Ticaret Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Cengiz Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin Suriyeli yetkilileri sınır dışı etme kararı aldığı gün, Kamışlıda bulunan 2 PVC ve çelik kapı depolarının yağmalandığını söyledi.
     Yaklaşık 9 yıldır Suriyede PVC ve çelik kapı sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden Cengiz Çevik, Şam, Halep ve Kamışlıda depolarının bulunduğunu söyledi.
     Çevik, Ermeni asıllı komşularının haber vermesiyle yağmadan haberdar olduklarını belirterek, Suriyede çıkan olaylardan dolayı oradan geri gelmek ve bütün depolarımızı kapatmak zorunda kaldık. Yaklaşık bir senedir bir daha gidemez olduk. Biz oradan çekildik, ama depolarımız, malımız orada kaldı. Durumu Dışişleri Bakanlığına ilettik. Bakanlık yetkilileri muhatap bulamadıkları için şu anda yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi. Yağmanın diğer depolarımıza da sıçramasından çekiniyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Arif Altunkaynak / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Nusaybinli firmanın Suriyedeki depolarının yağmalandığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER