Ocak ayı enflasyon rakamları

Ocak ayı enflasyon rakamları -BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yöney: -Gıda ve tütün ürünlerindeki zamlara ve enerji fiyatlarına bağlanan TÜFEdeki bu artışın, Şubat ve Mart aylarında da aynı seviyeyi koruyacağını tahmin ediyoruz


BURSA (A.A) - Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, Ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, Gıda ve tütün ürünlerindeki zamlara ve enerji fiyatlarına bağlanan TÜFEdeki bu artışın, Şubat ve Mart aylarında da aynı seviyeyi koruyacağını tahmin ediyoruz değerlendirmesini yaptı.
     Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyonunu değerlendiren Yöney, Ocak ayında gıda ve tütün ürünlerindeki zamlara ve enerji fiyatlarına bağlanan TÜFEdeki bu artışın, Şubat ve Mart aylarında da aynı seviyeyi koruyacağını tahmin ediyoruz. Bu durumda merkez bankasının para politikalarında kısa vadede bir değişiklik yapmasını da olası bulmuyoruz. Verilerin açıklanmasını takiben gösterge faizde yükseliş yaşanması da bu beklentimizi teyit eder durumda ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ocak ayı enflasyon rakamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER