Ödemişte ithal saman dağıtımı

Ödemişte ithal saman dağıtımı -Ödemiş Ziraat Odası, saman fiyatlarının yükselmesi nedeniyle İtalyadan getirilen 330 ton samanı, besicilere dağıttı


İZMİR (A.A) - Ödemiş Ziraat Odası tarafından İtalyadan ithal edilen 330 ton saman besicilere dağıtılmaya başlandı.
     Tariş depolarında yapılan dağıtıma katılan Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç piyasada saman fiyatlarının artış eğilimi göstermesi üzerine İtalyadan 330 ton saman getirttiklerini bildirdi.
     Saman fiyatlarının, 83-85 liraya ulaştığını bildiren Kocaağa, "süt fiyatı değişmezken, besicilerin pahalı samanı almaması için, dar ve zor günlerde üreticimize destek olmak amacıyla saman ithal ettik" dedi.
     Saman fiyatlarının yükselmesi nedeniyle daha önce Bulgaristandan 730 ton saman ve 180 ton yonca getirerek besicilere verdiklerini hatırlatan Kocaağa, "İthal ürün piyasaya girince, 1 liraya kadar çıkan fiyat 80 kuruşa gerilemişti. Biz ise getirttiğimiz ürünü kar koymadan, üyelerimize 65 kuruşa vermiştik. İtalyadan getirdiğimiz samanı da 65 kuruştan satıyoruz. Bu seneki hasat sezonunu takibe alacağız. Eğer verimli bir sezon yaşanır ve fiyatlar da uygun olursa ithal saman getirmeyeceğiz" diye konuştu.
     İthal saman, oda üyelerine dağıtılmaya başlandı.
    
     Muhabir: Dilek Özdemir
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Ödemişte ithal saman dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER