ODTÜdeki olaylar

ODTÜdeki olaylar -Kütahyada bir grup üniversite öğrencisi, olaylara karışan öğrencileri protesto etti


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada bir grup üniversitesi öğrencisi, Göktürk-2 uydusunun fırlatılması dolayısıyla düzenlenen tören öncesi Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) çıkan olaylara karışan öğrencileri protesto etti.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Aktif Üniversiteliler, Avrupa Birliği ve Diplomasi ile Ekonomi kulüplerine üye öğrenciler, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi girişinde toplandı.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Okan Akgül, grup adına yaptığı açıklamada, protesto eylemi yaparken şiddet ve anarşi yoluna başvurmanın yanlış olduğunu söyledi.
     ODTÜdeki olayları son derece vahim olarak niteleyerek, bu olaylara katılan öğrencileri şiddetle kınadıklarını ifade eden Akgül, şöyle konuştu:
     Bir kısım öğrencilerin haddini aşmasını, devlet büyüklerimiz, bilim dünyası ve ODTÜlü diğer öğrencilere saygısızlık olarak nitelendiriyoruz. Bu olayda amaç; hak aramak veya özgürlükle alakalı değildir. Bu olay, şer odaklarının planlı bir örgütlenmesidir. Daha önceden planlandığı ve hazırlıklarının yapıldığı da aşikardır. ODTÜ öğrencisi olmayan kişilerin eyleme katılması, molotofkokteyli düzenekleri ve taşların çantalarda yerleşkeye sokulması, illegal örgüt mensuplarının yakalanması, bize derin ip uçları vermiştir.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER