ODTÜ, lisans öğrencilerine denizi sevdirecek

ODTÜ, lisans öğrencilerine denizi sevdirecek


MERSİN (A.A) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, ODTÜde eğitime devam eden lisans öğrencilerini deniz bilimleri ile tanıştırmak amacıyla 20-26 Ocak tarihleri arasında kış okulu açacaklarını söyledi.
     Kıdeyş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Deniz Bilimleri Kış Okulunun ana hedefinin üniversitede okuyan öğrencilere deniz bilimlerini tanıtmak, doğanın korunması ve ülke gelişimindeki önemini anlatmak olduğunu ifade etti.
     Deniz Bilimleri Enstitüsünün, ana kampüsten uzak olması nedeniyle yeterince bilinmediğini belirten Kıdeyş, şöyle devam etti:
     ODTÜde eğitime devam eden lisans öğrencilerini deniz bilimleri ile tanıştırmak amacıyla 20-26 Ocak tarihleri arasında kış okulu açacağız. Üniversitemizde bu konuda bir lisans programının olmamasının da etkisi büyük. Düzenlenmesi planlanan kış okulunda, üniversitemizin fen bilimleri ve mühendislik bölümlerinde okuyan lisans öğrencileri, denizlerin temel fonksiyonları ile ilgili kavramlarla tanışacak.
     Bir hafta sürecek olan eğitiminin yaklaşık 12 lisans öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirileceğini dile getiren Kıdeyş, Kış okuluna üniversitemizin farklı dallarından lisans öğrencilerin katılmaları sağlanacaktır. Eğitimle ilgili son başvuru tarihi 4 Ocak. Sonuçlar ise 11 Ocak 2013 tarihinde siteden yayınlanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber ODTÜ, lisans öğrencilerine denizi sevdirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER