Of Belediye Başkanı Saral: İhale ile

Of Belediye Başkanı Saral: İhale ile gerçek anlamda taksici esnafı olanların çoğu hak sahibi oldu


TRABZON (A.A) - Of Belediye Başkanı Murat Saral, İhale ile gerçek anlamda taksici esnafı olanların çoğu hak sahibi oldu dedi.
     Saral, yaptığı açıklamada, ilçede taksi duraklarıyla ilgili ihalenin ardından bir takım söylentiler ortaya atıldığını belirterek, Bazı kişiler, rantları gitti diye dedikodu yapıyor. Biz kanuna uygun bir ihale gerçekleştirdik. Aksini iddia eden hakkını arasın diye konuştu.
     İlçede trafiği rahatlatmak ve düzen sağlamak için uygulamaya gidildiğini anlatan Saral, şunları kaydetti:
     Belediye meclisimizde konuyu istişare ettik. Meclis üyeliğimiz döneminde de konu gündeme gelmişti. O zaman 30 yıllığına kiralama şekli düşünülüyordu. Biz bunu bir kereliğine verip, ömür boyu hak sahibi olmalarını istedik. Gerçekten taksicilik yapan arkadaşlarımıza bu işi nasıl verebiliriz diye çok düşündük. Taksici arkadaşlarımızla toplantılar yaptık ama yasal çerçevede bunun ihalesiz yapılamayacağını gördük. Kanunların elverdiği şekilde işlem yaptık. Altı nokta için 105 taksi planladık ama 115 müracaat yapıldı. Bunlardan 97si hak sahibi oldu. İhale ile gerçek anlamda taksici esnafı olanların çoğu hak sahibi oldu.
    
     Muhabir: Mustafa Yaşar / Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Of Belediye Başkanı Saral: İhale ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER