Öğrenci servisi sürücülerine eğitim

Öğrenci servisi sürücülerine eğitim


RİZE (A.A) - İkizderede öğrenci servisi sürücüleri için eğitim semineri düzenlendi.
     28 araç ile 261 öğrencinin taşındığı Merkez Atatürk İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen seminere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ümit Kaya, Okul Müdürü Hacı Ali Öztürk, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma trafik görevlileri ile sürücüler katıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Kaya, çocukların sabah evlerinden alınarak akşam üzeri sağ salim evlerine götürülmelerini istediklerini belirterek, Araçlarınızdaki şartlar ihale şartlarında istediklerimize uymalıdır. Polis ve jandarma trafikçileri araçlarınızı her zaman kontrol edecek ve eksik konular olduğu zaman cezai müeyyidelerine katlanacaksınız. Sizden isteğimiz ihalede belirtilen şartlara uyun. Sivil yolcu alarak ayakta öğrenci taşınmasın dedi.
     Jandarma ve polis trafik ekipleri ise öğrenci taşınacak araçların kapılarının muhakkak otomatik olması ve dışarıdan açılmaması gerektiğini belirterek, Camlar içeriden açılmamalı, her koltukta emniyet kemeri muhakkak olmalı. İlk yardım malzemesi olmalı, araçlardaki sesli aletleriniz öğrenci taşındığında açılmamalı, sürücüler öğrenci taşıdığında sigara içmemelidir diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğrenci servisi sürücülerine eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER