Öğrencilere Mangala öğretilecek

Öğrencilere Mangala öğretilecek -Eski bir Tük zeka oyunu olan Mangala Kumluca Kaymakamlığının desteğiyle öğrencilere öğretilecek


ANTALYA (A.A) - Kumlucada Kaymakamlığın desteği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla öğrencilere eski bir Türk zeka oyunu olan Mangala öğretilecek.
     Özel Toros Kumluca Koleji tarafından hazırlanan projeyle öğrencilere öğretilmesi planlanan Mangala oyununa, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi.
     Özel Toros Kumluca Kolejinde düzenlenen okullara Mangala seti dağıtımı ve öğrencilere oyun hakkında bilgilendirme toplantısında Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Özel Toros Kumluca Koleji Müdürü Ahmet Ilkın, okul müdürleri, öğretmenler ve okul meclislerinden öğrenciler katıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, eski bir Türk zeka oyunu olan Mangalanın okullarda yaygınlaştırılması ve öğrencilere öğretilmesiyle ilgili bir proje başlattıklarını söyledi. Projeye Kumluca Kaymakamlığının da destek verdiğini ifade eden Şahin, amaçlarının öğrencilerde oynarken strateji ve öngörü becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti.
     Özel Toros Kumluca Koleji Müdürü Ahmet Ilkın da okul bünyesinde oyunu bilen öğrenci ve öğretmenlerin diğer öğrenci ve öğretmenlere oyunları anlatıp bilgilendireceklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından oyun hakkında bilgilendirme yapıldı. Daha sonra diğer okullardan gelen öğrencilere Özel Toros Kumluca Koleji öğrenci ve öğretmenleri tarafından oyun, uygulamalı olarak anlatıldı.
     Oyunu Kumluca Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin ve Özel Toros Kumluca Koleji Müdürü Ahmet Ilkın da oynadı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğrencilere Mangala öğretilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER