Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara vurmalı çalgılar

Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara vurmalı çalgılar kursu -Gaziantepte Teneke Trampet Projesiyle özel eğitime muhtaç 60 çocuğa vurmalı çalgılar kursu veriliyor -Çocuklar çalgıların yanı sıra Roman havası ve çifte telli gibi oyunları


GAZİANTEP (A.A) - Zerin Özdilek - Gaziantepte Teneke Trampet Projesiyle özel eğitime muhtaç 60 çocuğa vurmalı çalgılar kursu veriliyor.
     Öğrenme güçlüğü çektiği için yaşıtlarıyla iletişim kurmakta zorlanan çocukların sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kursa katılan çocuklar, trampet, darbuka ve tef gibi vurmalı çalgıları kullanmayı öğreniyor.
     Çocuklar çalgıların yanı sıra Roman havasından, çifte telliye kadar çeşitli oyunları da öğreniyor. Kurslara katılan çocuklar hem yaşıtları ve kendileri gibi özel eğitim alan çocuklarla tanışma ve kaynaşma imkanı buluyor hem de öz güven kazanıyor.
     Proje Koordinatörü Mehmet Mıdık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenme güçlüğü çeken çocukların, sosyal becerilerinin akranlarına göre sınırlı olduğunu, bunun da iletişim kurmada çeşitli problemlere yol açtığını söyledi.
     Özel eğitim ihtiyacı duyan çocuklar için gerekli desteği alabilecekleri sosyal bir çevre oluşturmak ve onlara sosyal beceri eğitimi vermek gerektiğini dile getiren Mıdık, Projeyle eğitim verdiğimiz çocuklar birbirleriyle kaynaşıyor, sosyal ve duygusal gereksinimlerini karşılıyor dedi.
     Bıdık, proje çerçevesinde düzenlenen kursa kentteki bazı ilköğretim okullarında öğrenim gören ve gönderildikleri rehberlik ve araştırma merkezinden öğrenme güçlüğü nedeniyle kaynaştırma raporu verilen 60 öğrencinin katıldığını ifade etti.
    
     -Anne baba şefkatine muhtaç
    
     Mehmet Mıdık, kentin kırsal bölgesinden kursa katılan çocukların özellikle ebeveyn sevgi ve şefkatine ihtiyaç duyduğunu fakat bu konuda sıkıntılar yaşandığını ifade etti
     Güzelvadi İlköğretim Okulunda düzenlenen kursa katılan öğrencilerin belirli aralıklarla rehabilitasyon merkezine gittiğini ve bu öğrencilerin sosyal etkinliklere katılmaya daha çok ihtiyacı olduğunu dile getiren Mehmet Mıdık, şöyle devam etti:
     Bu çocuklarımızın projeye daha çok ihtiyacı olduğunu düşündük. Çocukların müzik etkinliğiyle en azından ben duygusunu, ben de varım duygusunu kazanması, sosyal bir ortamı paylaşmayı öğrenmesi bizim için çok önemli. Projeye başlarken tedirgindik ancak öğrencilerin gözlerindeki heyecanı ve sevgiyi gördük ve bu bizi mutlu ederek gururlandırdı. Müzik gerçekten evrensel. İyi ki bu projeyi hazırlamışız. Hem çocuklar hem de aileleri mutlu oldular, eğlendiler.
     Mehmet Mıdık, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kabul edilen 38 bin 620 TL bütçeli projenin 9 ay sürdüğünü ve bu ay içinde tamamlanacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara vurmalı çalgılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER