Öğretmenler Gününü kutlamayacaklar

Öğretmenler Gününü kutlamayacaklar -Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Gümüşer: Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerini ya


AĞRI (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerini yapmama ve kutlama mesajı yayınlamama kararı aldık dedi.
     Gümüşer, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-Bir-Sen olarak 23. Başkanlar Kurulu Toplantısında aldıkları sonuç bildirgesinde, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamayacaklarını söyledi.
     Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapmama ve kutlama mesajı yayınlamama kararı aldıklarını ifade eden Gümeşer, ülkenin geleceğini inşa eden öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesi nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.
     Gümüşer, şunları kaydetti:
     18. Milli Eğitim Şurasında alınan öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl Kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi, ek ders ücretinin 12 liraya çıkarılması, görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi, eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi ve ek ders ücretinin maaşlara, ek ödemenin ise emekli maaşlarına yansıtılması kararlarının da hayata geçirilmemesi nedeniyle Öğretmenler Gününü kutlamama kararı aldık.
     Gümüşer, eğitim çalışanları için gereken adımların acilen atılmasını beklediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Öğretmenler Gününü kutlamayacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER