Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi -Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Gökçen: -Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidi


ANTALYA (A.A) - Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçen, Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir dedi.
     Antalya Muratpaşa Lisesi önünde sendika üyeleri ile gazetecilere açıklama yapan Gökçen, sendika olarak bugün sivil itaatsizlik göstererek işe ve derslere serbest kıyafetle gireceklerini söyledi.
     Gökçen, 657 Sayılı Yasanın Kılık Kıyafet Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak akla zarar kurallar getirildiğini, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığını savunarak, Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, öğrencilere serbest kıyafet hakkı tanınmıştır. Öğretmen adaylarının staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula girme hakları iade edilmişken eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu nedenle 1982 model, çağ dışı, Kılık Kıyafet Yönetmeliğini protesto ediyoruz. Sendika olarak bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor derslere serbest kıyafetle giriyoruz diye konuştu.
     Darbe dönemlerinin dayatması olan kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğunun insan tabiatına aykırı olduğunu söyleyen Gökçen, şöyle devam etti:
     Halk, despotlaşan yönetimlerin insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan yaptırımlarını ortadan kaldırsın diye demokratik hakkını kullanmış ve mevcut iktidarı iş başına getirmiştir. İktidar, kendisinden bekleneni yerine getirmelidir. Yasakları meşrulaştıracak adımlar yerine halkı özgürleştirecek adımlar atmalıdır. Özgürlük taleplerimiz karşılanmalı, ne giyip ne giymeyeceğimizi bilecek yetişkinler olduğumuz kabul edilmeli ve bu talebimize kulak verilmelidir.
     Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, sivil kıyafetle derslere girdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER