Okullarda kıyafet serbestliği

Okullarda kıyafet serbestliği -Özgür-Der Sivas Temsilciliği Sözcüsü Alıncak: Yönetmelikte yer alan okul içinde baş açık ifadesi bu ülkede İslami kimliğimize yönelik baskıcı mantığın korunduğunun bir göstergesidir (Fotoğraf


SİVAS (A.A) - Özgür-Der Sivas Temsilciliği Sözcüsü Büşra Alıncak, okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmelikle ilgili, Yönetmelikte yer alan okul içinde baş açık ifadesi bu ülkede İslami kimliğimize yönelik baskıcı mantığın korunduğunun bir göstergesidir dedi.
     Özgür-Der üyesi bir grup, Cumhuriyet Meydanında toplandı. Grup, okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmelikle ilgili basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklaması metnini okuyan Özgür-Der Sivas Temsilciliği Sözcüsü Büşra Alıncak, okullardaki yeni kılık kıyafet yönetmeliğinin, özgürlük alanının genişletmek ve mağduriyetleri gidermek noktasında beklentileri karşılamaktan uzak bir adım olduğunu ileri sürdü.
     Bu yönetmelikten sonra da okullarda başörtüsü yasağının aynen devam edeceğin savunan Alıncak, Yönetmelikte yer alan okul içinde baş açık ifadesi bu ülkede İslami kimliğimize yönelik baskıcı mantığın korunduğunun bir göstergesidir dedi.
     Alıncak, yönetmelikle İmam Hatip okulları ile ortaokul ve liselerde seçmeli Kuran-ı Kerim derslerinde başörtüsü serbestliği olduğunu anımsatarak, Buna razı olacak mısınız- Bilin ki biz asla razı olmayacağız ifadelerini kullandı.
     Açıklamanın ardından grup dağıldı.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Okullarda kıyafet serbestliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER