Olimpiyat şampiyonu Alptekinden öğrencilere konferans

Olimpiyat şampiyonu Alptekinden öğrencilere konferans -Geçen yıl Londra Olimpiyatlarında şampiyon olan Aslı Çakır Alptekin, DPÜde öğrencilerle bir araya gelerek başarı hikayesini anlattı


KÜTAHYA (A.A) - 2012 Londra olimpiyatlarında bin 500 metre bayanlarda Türkiyeye ilk olimpiyat şampiyonluğu getiren Aslı Çakır Alptekin, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencilerine konferans verdi.
     DPÜ Kütahya Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri adlı konferansta konuşan Alptekin, geçmişte sporcuların olimpiyat madalyası alamadıklarını hatta olimpiyatlara gitmeyi bile büyük başarı gördüklerini söyledi.
     Eski sporcuların, sen bizim hayal edemediğimizi gerçekleştirdin dediklerini aktaran Alptekin, şunları kaydetti:
     Ülkem adına, kendi adıma çok büyük bir başarıya imza attım. İlkokul dördüncü sınıfta atletizme başladım ve bu sporu çok sevdim. Bu branşın ulaşabileceği en yüksek noktayı araştırdım ve olimpiyatlar olduğunu gördüm. Daha sonra kendime koyduğum hedef her zaman olimpiyat şampiyonluğu oldu. Katıldığımız her yarışlarda başka ülkelerin başarılarını gördük. Bütün turnuvalarda diğer ülkelerin marşlarını neredeyse ezberlemiştik. En büyük hedefim İstiklal Marşımızı olimpiyatlarda okutmaktı. Bunu başardım. Zorluklar karşında yılmamak gerekiyor. Koyduğumuz hedefe ulaşmak için çok çalışmak lazım. Ama insan başarınca kendinde oluşan duygu hiçbir kelimeyle ifade edilemez.
     Alptekin, konferans sonrası öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Olimpiyat şampiyonu Alptekinden öğrencilere konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER