Oltada 1 Mayıs sevinci

Oltada 1 Mayıs sevinci


KONYA (A.A) - Tüm yurtta 1 Mayıs kutlanırken, Beyşehirde olta tutkunları bir başka bayram sevinci yaşıyor.
     Beyşehir Gölünde su ürünleri avlanma yasağı devam ederken, 1 Mayıstan itibaren göl kıyısında olta ile sportif avcılığa sınırlı olarak serbestlik geldi. Göl kıyılarında sadece sudak (levrek) avı serbest bırakılırken, 1 Mayısın gelmesi ile birlikte olta tutkunları sahil şeridini doldurarak şenlendirdi.
     Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, 3/2 numaralı amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğin 13.maddesi uyarınca, olta ile avcılığın Beyşehir Gölü kıyılarında 1 Mayıs-tan itibaren sadece sudak avlanmak şartıyla serbest olduğunu bildirdi.
     Sazangillerin olta ile avı da dahil olmak üzere 15 Hazirana kadar yasak kapsamında olmaya devam ettiğini anımsatan Karşıyaka, olta tutkunlarına sadece levrek balığı avlamalarına izin verileceğini belirtti.
     Karşıyaka, Beyşehir Gölü kıyılarında olta ile avlanmanın da belirli kurallara tabi olduğunu vurgulayarak, "1 Mayıstan itibaren sadece sudak için verilen olta avcılığı İl Müdürlüğümüzün serbest olarak ilan ettiği Beyşehir kent merkezindeki Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun mevkisi arasında, Beyşehir Gölünün batı kısmında ise Gölyaka-Şarkikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasında kalan kıyı bölgede yapılabilecektir. Bu bölgelerin dışındaki sahil şeridinde olta ile avlanıldığı takdirde cezai müeyyide uygulanacaktır" diye konuştu.
     Beyşehirli olta tutkunu İsa Pınar, olta tutkunları olarak 1 Mayıs tarihinin gelmesini dört gözle beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Oltada 1 Mayıs sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER