Ömrünü çocuklara adayan Japon, Kapadokyada

Ömrünü çocuklara adayan Japon, Kapadokyada -Çocukları mutlu edebilmek için 47 yıldır ülke ülke gezen Japon kukla sanatçısı Ayako Sensei (73), geleneksel Japon perde oyunlarını Göremeli çocuklar için sergiledi (Fotoğraflı-Görün


NEVŞEHİR (A.A) - Çocukları mutlu edebilmek için 47 yıldır ülke ülke gezen Japon kukla sanatçısı Ayako Sensei (73), geleneksel Japon perde oyunlarını Göremeli çocuklar için sergiledi.
     Geleneksel Japon perde oyunlarını, kurduğu Ayako Kukla Topluluğu ile sergileyerek çocukları mutlu eden Sensei, Türkiyenin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Nevşehirin Göreme beldesinde çocuklarla bir araya geldi.
     Sensei ve grubu, Göreme Belediyesi Sinema Salonunda sunduğu gösteriyle Göremeli çocuklara bir saat süreyle eğlenceli anlar yaşattı. Kimi zaman çocuk kahramanı Peter Panın maceralarını anlatan Sensei ve ekibi, çocuk şarkısı Ali Babanın Bir Çiftliği Var ve Barış Mançonun Arkadaşım Eşek şarkısıyla da küçükleri eğlendirdi.
     Perde arkasında ekibiyle, çizgi film karakterleri ve hayvan figürlerinden oluşan maketlerle müzik eşliğinde gösteri sunan Sensei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeye 7nci kez gelip gösteri sunduklarını söyledi.
     Kapadokya bölgesinde ise ilk kez gösteri sunduklarını anlatan Sensei, üniversiteden mezun olduktan sonra bu işe başladığını ve 47 senedir çocuklara birlikte olmak amacıyla bu mesleği icra ettiğini belirterek, Genelde televizyonla ilgili programlara karşıyım. Geleneksel bir kişiliğim söz konusu diye konuştu.
     Sensei, geleneksel kukla gösterilerini tanıtmak amacıyla bütün dünyayı gezerek çok mutlu bir şekilde yaşamımı sürdürdüğünü söyledi.
     Hacivat ve Karagözü bildiğini, özellikle Karagözün bir gelenekselliğinin söz konusu olduğunu ifade eden Sensei, Türkiyede sahne sanatı yaygın olduğu için, buraya 7 defa gelişimde Karagözün de etkisi mutlaka olmuştur dedi.
     Gittikleri ülkelerde, gösteri için mutlaka o ülkenin bütün çocuklarının sevebileceği birkaç şarkıyı seçtiklerini anlatan Sensei, Burada da gösterilerimizde Arkadaşım Eşek ve Ali Babanın Çiftliğini çaldık ifadelerini kullandı.
     Gösterinin Türkiye ayağıyla ilgilenen turizm acentasının sahibi Yusuf Kutlu ise 42 yıldır turizm sektöründe çalıştığını, kültürel özellikleri Türkiyenin değişik köşelerinde tanıtmak istediğini söyledi.
     Ağırlıklı olarak Japon pazarıyla çalıştığını, dönem dönem bu tür etkinlikler yapmaya çaba gösterdiğini anlatan Kutlu, Sensei ve ekibinin, çocuklarla sevgiyle iletişim kuran, kendi kültürlerini ve sanatlarını geleceğe taşıma düşüncesiyle hareket eden bir grup olduğunu ifade etti.
     Ayako Kukla Topluluğu, Kapadokyada 6 gösteri yaptıktan sonra bölgeden ayrılacak.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Ömrünü çocuklara adayan Japon, Kapadokyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER