Örenin simgesi sincaplar için heykel

Örenin simgesi sincaplar için heykel -Burhaniye Belediye Başkanı Akova, ilçenin turistik mahallesi Örende, meşe ağaçlarında yaşayan sincaplara dikkati çekebilmek için sincap heykeli yaptırdı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, ilçenin turistik mahallesi Örende, meşe ağaçlarında yaşayan sincaplara dikkati çekebilmek için sincap heykeli yaptırdı.
     Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından doğal sit olarak numaralandırılıp, koruma altına alınan 1620 meşe ağacı, Örende adeta sincaplara ev sahipliği yapıyor.
     Belediye Başkanı Akova, sincaplar için asırlık ağaçlarda yuvalar yapıldığını, hayvanların korkmaması için de bir süre önce havai fişek gösterilerinin yasaklandığını anımsattı.
     Özellikle tatilcilerin ilgi odağı olan sincapların, Örenin simgesi haline geldiğine işaret eden Akova, hayvanların yaşamını yansıtan ve bölgenin sincap alanı olduğuna dikkati çekmek için heykeltıraş Mustafa Kulkula heykel yaptırdıklarını söyledi.
     Akova, tamamlanan heykelin Hüseyin Öğütçen Bulvarında sergileneceğini ifade ederek, Örenin doğal güzelliklerinden bahsederken her defasında sincapların bu güzelliğe ayrı bir renk kattığını söylüyoruz. Bu heykelle Örenin kültürel değerlerini yansıttığımızı düşünüyorum dedi.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Örenin simgesi sincaplar için heykel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER