Organ Bağış Haftası

Organ Bağış Haftası


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Kahramanmaraşta 202 kişinin organ nakli beklediğini bildirdi.
     Çitil, İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen Organ Nakli ve Doku toplantısında yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının organ bağışı ve nakli sayısının arttırılmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.
     Organ ve doku naklinin bütün ülkelerin önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu hatırlatan Çitil, şunları kaydetti:
     Ülkemizde 65 bin, kentimizde ise 759 kronik böbrek yetmezliği hastası diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Ülke genelinde organ bekleyen 4 bin 146 hastaya organ ve doku nakli yapıldı. Kahramanmaraşta 202 kişi organ nakli bekliyor.
     Toplantıda, Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Adana Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Nezahat Bingöl ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Organ Doku Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Çelik, organ ve doku nakli konularında bilgi verdi.
     Toplantının sonunda ise Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Organ Doku Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Şerafettin Köse ile yönetim kurulu üyelerine ve Elbistan Böbrek Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Sungura teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Organ Bağış Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER