Organik hayvancılık yapan çiftçi ve üreticilere

Organik hayvancılık yapan çiftçi ve üreticilere ilave destekleme ödemesi


KIRIKKALE (A.A) - Organik anaç sığır, manda, anaç koyun, keçi yetiştiricilerine ve arılı kovan sahibi üreticilere 2012 üretim sezonunda ilave yüzde 50 oranında parasal teşvik vererek destekleneceği bildirildi.
     Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, organik hayvancılık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçi ve üreticilerin uyması gereken hususların bulunduğu belirtilen açıklamada, organik tarım desteklemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin Organik Tarım Bilgi Sistemi 1 ve 2de kayıtlı olmaları gerektiği kaydedildi.
     Organik Arılı kovan üreticilerinin 13 Ağustos tarihinden 21 Eylül günü mesai bitimine kadar başvuru dilekçesi kayıtlı oldukları Kırıkkale İl yada İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği, süresi içerisinde başvuru yapmamış çiftçilerin desteklemelerden yararlanmasının mümkün olmayacağı ifade edildi.
     Organik hayvancılık destekleme ödemesi arılı kovan için kovan başına ilave 4 lira, Bambus arısı için ilave 35 lira, sığır için ilave 112,50 lira, manda için ilave 175 lira, koyun, keçi için ilave 9 lira hayvan veya kovan başına ilave olarak yapılacağı belirtildi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Organik hayvancılık yapan çiftçi ve üreticilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER