Organik kümes hayvancılığı için 5 bin

Organik kümes hayvancılığı için 5 bin civciv dağıtıldı -Gülşehir Ziraat Odası, ilçe ve 32 köyde çiftçilere 5 bin adet tavuk ve hindi civcivi dağıttı


NEVŞEHİR (A.A) - Gülşehir Ziraat Odasının, organik kümes hayvancılığını geliştirmek için çiftçilere 5 bin civciv dağıttığı bildirildi.
     Ziraat Odası Başkanı Hacı Mehmet Baysal, yaptığı açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı 32 köyde çiftçilere tavuk ve hindi civcivi dağıtımı başlattıklarını, bu sayede Gülşehirde organik kümes hayvancılığını geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
     Özellikle marketlerde hangi koşullardan yetiştirildiği ve hangi işlemlerden geçtiği belli olmayan beyaz ürünlerinin olduğunu savunan Baysal, "Toplum olarak son zamanlarda adı sanı belli olmayan, kısa sürelerde yetiştirilen beyaz et ürünleri tüketir durumda kalıyoruz. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen organik olmayan beslenmenin bir nebzede olsa önüne geçmek amacıyla tavuk ve hindiden oluşan civcivleri etlik ve yumurtalık şeklinde iki ayrı kısımda ailelere dağıttık" ifadelerini kullandı.
     Gülşehir bölgesinde tarım ve hayvancılığın gelişmesi ve daha bilinçli üretim yapılması için bu tür çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Baysal, tüm Gülşehirlileri Ziraat Odasından civciv almaya davet etti.
    
     Muhabir: Dilaver Can \ Murat Asil
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Organik kümes hayvancılığı için 5 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER