23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç kutlama mesajı yayımladı


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının tüm dünya ülkelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ilk ve tek milli çocuk bayramı olduğunu belirten Yarılgaç, şunları kaydetti:
     "TBMMnin açıldığı bu özel günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk çocuklarına armağan ederek ulusumuzun geleceği olan çocuklarımıza verdiği güveni ve değeri de ebedileştirmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya ülkelerinin katılımı ile gerçekleştirilen ilk ve tek milli çocuk bayramıdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza dikkat çekilerek dünya barışı ve küresel kardeşlik hedeflenmiştir. Bu şekilde ulusumuza miras kalan aydın, ilkeli, bilgili, tarihine, ulusal değerlerine ve öz kültürüne sahip çıkan, yeniliklere ve gelişmelere açık, kişilik sahibi ve vatansever evlatlar yetiştirmek, hepimizce en önemli görev olarak addedilmiştir. Bugün Atatürkün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözleri ile özdeşleşen, insanlığın en büyük hayali, savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış huzur dolu bir dünyada yaşama arzusu olmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğimizin teminatı olan tüm dünya çocuklarına sevgilerimi sunuyorum."
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER