Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu -Turgutluda beyin ölümü gerçekleşen Nakiye Yalçıntürkün organları 5 kişiye nakledilecek


MANİSA (A.A) - Manisanın Turgutlu ilçesinde, beyin ölümü gerçekleşen Nakiye Yalçıntürkün organları 5 kişiye nakledilecek.
     Oğlunun kullandığı motosikletten düşüp ağır yaralanan ve Turgutlu Devlet Hastanesinde ameliyat edilen Nakiye Yalçıntürkün (56) yaşam mücadelesi 3 gün sürdü. Yoğun bakımda kaldığı 3 gün sonunda dün 13.30 sularında beyin ölümü gerçekleşen Yalçıntürkün organları eşi ve büyük oğlu tarafından bağışlandı.
     Turgutlu Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyona, İstanbul, İzmir ve Ankaradan gelen sağlık ekipleri katıldı. Nakiye Yalçıntürkten alınan akciğeri, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, karaciğeri 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, böbrekleri de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ bağışı bekleyen hastalara nakledilecek. Alınan organlar söz konusu hastanelere gönderildi.
     Nakiye Yalçıntürkün eşi Hüseyin Yalçıntürk, yaptığı açıklamada, Eşimle aramızda bu konuyla ilgili daha önce bir konuşma geçmedi. Ama ben yaşamayı sevdiğim için, eşimin organlarının başkalarına hayat olmasını istedim dedi.
     Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu da son bir ay içinde hastanelerinde üçüncü kez organ bağışı yapıldığını belirterek, Yoğun bakım servisimiz beyin ölümü tespiti konusunda iyi çalışıyor. Organ nakli konusunda çalışmalarımız artarak devam edecek. Halkımızın bilinçlenmesiyle de daha olumlu işler yapacağımızı düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Şafak Yel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Organları 5 kişiye umut oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER