Orman Bölge Müdürlüğü personeline ilk yardım

Orman Bölge Müdürlüğü personeline ilk yardım eğitimi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü personeline ilk yardım eğitimi verildi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kaza ya da ani hastalık durumunda profesyonel sağlık ekibi gelinceye kadar durumun kötüleşmesini önlemek amacıyla yapılacak müdahalelerin öğrenilmesinin, kişilerin hayatını kurtarmakta en önemli etkenlerden biri olduğu ve bunun da ilk yardım eğitiminin verilmesiyle gerçekleşebileceği bildirildi.
     Olay yerinde ilk 5 dakika içinde uygulanacak etkili bir ilk yardımla ölümlerin yaklaşık yarısını önleme imkanı bulunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
     Yangın anında ilk 15 dakika bizim için hayati öneme sahipken, kaza ya da hastalık anında da ilk 5 dakikada yapılacak ilk yardım aynı öneme sahiptir. Orman Bölge Müdürlüğü, tüm Orman İşletme Müdürlüklerinde çalışan personeline işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında eğitimler vererek, 60 personeline ilk yardım sertifikası verdi. Kütahya, Tavşanlı, Domaniç, Emet, Simav ve Gediz Orman İşletme Müdürlüklerinde, ilk yardım eğitmeni Ali Korkmaz tarafından verilen eğitimlerde, ilk yardım konularında gerekli temel bilgiler katılımcılara anlatılarak, yazılı ve uygulamalı sınavlar yapıldı. Başarılı olan 60 personel, ilk yardım sertifikası almaya hak kazandı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Orman Bölge Müdürlüğü personeline ilk yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER