Ormanlar hayvancılığa açılacak

Ormanlar hayvancılığa açılacak -Yeni Otlatma Yönetmeliği çerçevesinde ormanların hayvancılığa açılması uygulamasında pilot il seçilen Mersinde, otlatma planları hazırlanacak


MERSİN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Yeni Otlatma Yönetmeliği ile ormanların hayvancılığa açılacağı uygulamada pilot il seçilen Mersinde, orman işletme şefliklerince otlatma planları hazırlanacağı bildirildi.
     Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yeni bir otlatma yönetmeliği hazırladığını belirterek, otlatma planları kapsamında Türkiyede model ve pilot bölge olarak Mersinin seçildiğini söyledi.
     Mersinde her şeflikte otlatma planları hazırlanacağını ifade eden Acer, özellikle Sarıkeçili Yörüklerinin bulunduğu Yeşilovacık ile Davultepe şefliklerinin otlatma planlarının tamamlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Yeni otlatma yönetmeliği kapsamında bölge müdürlüğümüz sorumluluk alanında yapılacak otlatma planlarıyla, hangi mevsimde, hangi ayda, hangi rakımda ve hangi mevkilerde hayvancılığın gelişmesi adına neler yapılabileceği ortaya konulacak. Yörüklerin hayvanlarını otlatabileceği alanlar belirlenmiş olacak ve bunlar ilan edilecek. Bilindiği gibi ormanlık alanlara yörüklerin hayvanları giremiyordu. Ama artık bizim ilan ettiğimiz ormanlık alanlarda hayvan otlatılacak.
     Yeni çalışmanın hayvancılık ve ormancılık açısından önemli olduğuna dikkati çeken Acer, Bu yılın sonuna kadar 44 orman işletme şefliğimizin planlarını tamamlayacağız. Ümit ediyorum ki, en kısa zamanda bütün hayvancılarımızın otlak alanlarını ilan etmiş olacağız dedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ormanlar hayvancılığa açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER