Ortaokul öğrencilerine organik tarım dersi

Ortaokul öğrencilerine organik tarım dersi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Yılmaz Ak, öğretmen ve öğrencilerin talebi üzerine Linyit Ortaokulunda organik tarım konulu ders verdi.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun Fen ve Teknoloji öğretmeni Özlem Çatal ile 6ncı sınıf öğrencisi Sinem Özge Satıcının girişimleri sonucu Müdürlüğe başvuran bazı öğretmen ve öğrenciler, organik tarım konusunda ders verilmesini talep etti.
     Bunun üzerine okulda ders veren Ak, organik tarımın tanıtımını yaparak, organik ürünlerin yararları ve hangi ürünlerin organik olduğunu anlattı.
     Kütahyada organik tarımla ilgili uygulamalar hakkında da bilgi veren Ak, şunları kaydetti:
     Dersimiz iki saat sürdü. Öğrencilerin ilgiyle anlatılanları takip etti. Sunumdan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladık. Ayrıca merkeze bağlı Sofça köyünde 300 dekar alanda kurulan organik elma bahçesi hakkında bilgi ve sunum yaptık. Daha sonra bu bahçeden getirdiğimiz elmaları sınıf öğrencilerine ikram ettik. Okulda bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim. Kurumumuz tarımsal konularda bilgi talep eden her kesimin hizmetine hazırdır. Tüm imkanlarımızla tarımsal konularda eğitimler vermeye hazırız. Bu eğitimin tüm Milli Eğitim camiasına örnek olmasını dilerim.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ortaokul öğrencilerine organik tarım dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER