Osmancıkta Suriyedeki Dram konferansı

Osmancıkta Suriyedeki Dram konferansı


ÇORUM (A.A) - Çorumun Osmancık ilçesinde Suriyedeki Dram konferansı düzenlendi.
     Ravzanur İlim ve Kültür Derneğince Osmancık Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Suriye Şam Şerif Derneği Başkanı Eymen Şaban Türkmeni, Suriyeli muhaliflerin halkın canını ve namusunu korumak için savaştığını savundu.
     Suriyede görünenden daha büyük bir vahşet yaşandığını belirten Türkmeni, Bizim çocuklarımız kesiliyor, namusumuza tecavüz ediliyor, camilerimiz yıkılıyor. Evlerimiz dağılıyor. Girdikleri köylerde Müslümanlar fayda görmesin diye koyunları, sığırları bile kestiler. Aslında Suriye çok zengin bir ülkedir. Suriyede her şey vardır. Suriye Arap ülkelerinin hepsinden zengindir. Ancak zalim Esad hükümeti halkına 50 yıldır bu zenginlikten hiç fayda sağlamadı. Biz çok yoklukta yaşadık, zulüm gördük, ibadetimizi bile huzur içinde yapamadık. Çünkü hepsi yasaktı dedi.
     Biz savaş istemiyorduk ancak 50 yıllık zulüm sonrasında çocuklarımızı, namusumuzu, vatanımızı korumak için buna mecbur kaldık diye konuşan Türkmeni, Birleşmiş Milletlerin Mali için hemen harekete geçtiğini ancak Suriyedeki kanı durdurmak için harekete geçmediğini kaydetti.
     Diğer konuşmacı İstanbul Fatih Kültür ve Hizmet Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Mahmut Eren de, Suriyenin, Avrupadan çare beklememesi gerektiğini belirterek Eğer bizler Suriyede yaşanan zulmün, Irakta yaşanan zulmün, Gazzede, Filistinde yaşanan vahşetin bir an önce bitmesi için Amerikadan, Rusyadan, Avrupadan merhamet bekliyorsak Müslümanlar şunu mutlaka bilmeli ki bizim kurtuluşumuz, Müslümanların, hatta bütün beşeriyetin, bütün insanlığın huzuru Avrupanın merhametine bağlı değildir diye konuştu.
     Konferansta, Suriyeli din adamı Mucir El Hatip tarafından muhalif Suriye ordusu için dua okudu.
    
     Muhabir: Emrah Akıllı
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Osmancıkta Suriyedeki Dram konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER