Osmaniyede İtfaiye Haftası kutlandı

Osmaniyede İtfaiye Haftası kutlandı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Belediyesi İtfaiye çalışanları İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında yangın tatbikatı yaptı.
     Cumhuriyet Meydanında yapılan etkinliğe Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, itfaiyeci elbisesi giyerek katıldı.
     Fakıuşağı Mahallesindeki İtfaiye Müdürlüğünden konvoy halinde Atatürk Caddesini takip ederek Cumhuriyet Meydanına gelen itfaiye ekipleri, burada, tava içerisine bir miktar su konulduktan sonra benzin mazot karışımını yakarak yangın söndürme tatbikatı yaptı.
     Etkinlikte, kaza yapan bir otomobilin içinde sıkışan vatandaşın, ekipler tarafından kurtarılmasının canlandırılması vatandaşlardan alkış aldı.
     Kara, itfaiyeciliğin tarihinden bahsederek, Ülkemizde ilk yangın söndürme örgütü 1914 yılında kuruldu. Eskiden kentin yüksek bir binasında ya da yangın gözlemek için özel olarak yapılmış bir kulede gözcü bulunurdu. Herhangi bir yerde çıkan yangını gözcüler, tulumbacılara bildirir, tulumbacılar da tulumbayı sırtlar, sokaklarda bağıra bağıra yangın yerine gelirler ve yangın söndürürlerdi. Tabi bu sistem yıllar geçtikçe gelişti ve yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi dedi.
     Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 63 personelle görev yaptıklarını dile getiren Kara, 2 adet merdivenli, 5 adet arozöz, 1 adet kurtarma aracı ve 1 adet öncü araç olmak üzere toplam 9 araçla hizmet verdiklerini belirti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede İtfaiye Haftası kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER