Oyuncak Ayı Hastanesi Projesi

Oyuncak Ayı Hastanesi Projesi -Balıkesirde, çocukların doktor korkusunu yenmesine yardımcı olmak için "oyuncak ayının muayene edilmesi" uygulamasına dayanan proje başlatıldı -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: -"Amacımız; çocuklar


BALIKESİR (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Balıkesirde başlatılan "Oyuncak Ayı Hastanesi Projesi" ile çocukları aşıya ve sağlık sorunlarına karşı uyarmayı, oyuncak ayı üzerinde muayene yaparak onlara, doktordan korkmamaları gerektiğini empoze etmeyi amaçladıklarını bildirdi.
     Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesince yürütülen proje kapsamında Kent Meydanında düzenlenen törende konuşan Akar, Türk Kızılayının sadece doğal afetlerde adı anılan bir kurum olmaktan çıktığını ve artık sosyal aktivitelerde de yer aldığını söyledi.
     Fakültenin uzmanları ile öğrencilerinin geliştirdiği proje kapsamında doktorların, çocuklara daha sevimli gösterilmeye çalışıldığı bilgisini veren Akar, şöyle devam etti:
     "Amacımız; çocukları aşıya ve sağlık problemlerine karşı uyarmak, oyuncak ayı üzerinde muayene yaparak onlara, doktordan korkmamaları gerektiğini empoze etmek. Çocuklar, Oyuncak Ayı Hastanesine hasta ayıcıklarını getirir ve ayıcık doktorları olan doktor adayları da ayıcıkları iyileştirir. Böylece çocuklar, doktorların can acıtmayı değil, iyileştirmeyi amaçladığını anlar."
    
     -"En kutsal bağış, kan bağışıdır"-
    
     Akar, kurum tarafından daha önce 305 bin ünite olan bir yılda toplanan kan miktarının, geçen yıl 1 milyon 469 bin üniteye çıktığını anlattı.
     Kanın acil değil, sürekli ihtiyaç duyulan bir unsur olduğuna dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:
     "Topladığımız 1 milyon 469 bin ünite kan, 690 bin hastamıza şifa oldu. Yani 690 bin hasta, Türk Kızılayının topladığı kan sayesinde şifa buldu. Parayı, pulu veya yiyeceği herhangi bir yerden, kanı ise sadece insanlardan temin edebilirsiniz. Kanın estetiği yoktur. Kan en kutsal bağıştır. Kan bağışı, Allah rızası için yapılan bir iştir. Başka bağışlarda, zekatınızda, fitrenizde bağış yapacağınız insanı görürsünüz ancak kanınızı bağışladığınız zaman bunun kimin tarafından kullanılacağını bilmeden yapıyorsunuz. Onun için en kutsal bağış, kan bağışıdır."
     Türkiyede ihtiyaç duyulan kanın yüzde 85ini Türk Kızılayının karşıladığını, kalanının ise tıp fakülteleri ve hastanelerden toplandığını vurgulayan Akar, yılda en az 2 milyon ünite kan toplayıp ülkenin ihtiyacının tamamını gidermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
     Daha sonra katılımcılar, etkinlik alanındaki çadırlar gezerek faaliyetler hakkında bilgi aldı.
     Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan ile vatandaşlar katıldı.
     Etkinlik, yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Oyuncak Ayı Hastanesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER