Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantepte: -"Her şey para değil. Ekonomik kalkınmasını tamamlamış birçok ülkenin, insani kalkınmada çok gerilerde olduğunu görüyoruz"


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Her şey para değil. Ekonomik kalkınmasını tamamlamış birçok ülkenin, insani kalkınmada çok gerilerde olduğunu görüyoruz" dedi.
     Şahin, Şehitkamil Belediyesince yaptırılan katı atık toplama ve ayrıştırma tesisi ile geri dönüşüm projesinin açılışında yaptığı konuşmada, insanın doğuştan gelen haklarının bulunduğunu, bu hakların başında eğitim, sağlık ve istihdamın geldiğini belirtti.
     Yaşanabilir çevreye sahip olmayı da önemli bir hak olarak gördüğünü ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     "O yüzden bu proje insan hakkının, yaşanabilir çevreye getirdiği noktayı gösteriyor. Burada çevre bilinci, tasarruf ve verimliliğin önemini görüyoruz. Her şey para değil. Ekonomik kalkınmasını tamamlamış birçok ülkenin, insani kalkınmada çok gerilerde olduğunu görüyoruz. İkisini at başı götürebilmemiz, beraber besleyebilmemiz için insan bilincini, farkındalığı artırmamız lazım."
     Ülkenin yoksullaşması, darbeler ve demokratik yetersizlikler nedeniyle başka şeylerle uğraşmaya vakit bulamadıklarını ifade eden Şahin, "Şimdi ekonomik kalkınmayla hukuki düzenlemeler, çözüm sürecimiz ve insan odaklı yaşam kalitesini hep beraber besliyoruz. Bunların hepsi bütünün birer halkaları, biri olmadan öbürü de olmaz" şeklinde konuştu.
     Gaziantep Valisi Erdal Ata ise dünya nüfusunun artması, sanayileşme ve kentleşmeyle dünyanın gündemini çevreyle ilgili sorunların aldığını dile getirdi.
     Ata, "Bu çöpler kaynağında ayrıştırılmasaydı hem ekonomik kayıp olacaktı hem de çevrenin kirletilmesine büyük zarar verecekti. Bu çalışmayla hem çevrenin temiz tutulmasına hem de atıkların ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlanacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de "Proje ve proje bilinci çok önemli. Yıllarca bu şehirde proje bilinci için mücadele ettik. Belediyemizin yaptığı çalışma Gaziantepi geleceğe taşıyacak. Projede emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise MÖP Projesinin isminin bir açılımının olmadığını, çöpü, bertaraf edilecek evsel atıklar, "möp"ü de geri dönüşümlü ürünler olarak düşündüklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.
     Törende Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, Nurdağı ve Karkamış belediyelerine çöp kamyonu hediye etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Yusuf Atlıhan / Ömer Fansa
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER