AK Parti Kocaeli İl Danışma Toplantısı

AK Parti Kocaeli İl Danışma Toplantısı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: "Türk de Kürt de aynı Allaha, aynı kitaba inanıyor, aynı okulda birlikte okuyor, aynı kışlada askerlik yapıyor" -"Bizi millet yapan ortak paydamı


KOCAELİ (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Türk de Kürt de aynı Allaha, aynı kitaba inanıyor, aynı okulda birlikte okuyor, aynı kışlada askerlik yapıyor. Bizi millet yapan ortak paydamız, PKKya bu fırsatı vermedi" dedi.
     AK Parti Kocaeli İl Danışma Meclis Toplantısına katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, hükümetin kendilerine destek veren kişileri utandıracak hiç bir adım atmadığını ifade ederek, bundan sora da kendilerine destek verenleri utandırmayacaklarını söyledi.
     Önceki yıllarda Avrupaya gidenlerin zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren Çelik, şu anda diğer ülkelerin üçte birinin Türkiyeden vize istemediğini kaydetti.
     Çelik, Türkiyenin itibarının arttığını ifade ederek, yurt dışında bulunan Türk iş adamlarının yürüyüşlerinin de değiştiğini kaydetti.
    
     -"Nöbetçi terör örgütü"-
    
     Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle PKKnın ayağını "gazdan" kestiğini ancak daha sonra DHKP-Cnin "gaza" bastığına dikkati çeken Çelik, Türkiyenin başına bela olan bir "nöbetçi terör örgütü"nün, birileri tarafından piyasaya sunulduğunu vurguladı.
     Çelik, Türkiyede farklı düşünen insanlara geçmişte bazı yanlışlıkların yapıldığını anlatarak, Kürtlerin, gayrimüslimlerin, Alevilerin, dindar mütedeyyin insanların da ötekileştirildiğini ifade etti.
     Yapılan yanlışlarla ülkede yaşayan vatandaşların sıkıntılı dönemlerden geçtiğini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
     "Düşman ilan eden, ötekileştiren ve düşmanlaştıran bir anlayış vardı. Şimdi 1978de PKK kuruldu. PKK ve Abdullah Öcalan dönemin derin devleti tarafından himaye edildi, bunu böyle bilin. 12 Eylül darbesi olduğu zaman Abdullah Öcalan, yurt dışına derin devlet içerisindeki bazı güçler tarafından götürüldü. Sonra PKK, derin devlet güçlerinin kontrolünden de çıktı. 1980 darbesiyle Türkiyede 1 milyon 650 bin insan fişlendi, binlerce insan işkenceden geçirildi. Diyarbakır Cezaevi de giyotin gibi çalıştı. 1984te fiili PKK terörü başladı. O günden bu güne 45 bine yakın insanımızın hayatını kaybettik, 400 milyar dolar kaynağı heba ettik."
    
     -"Türk ve Kürtün ortak değerleri, buna müsaade etmedi"-
    
     PKKnın, yıllarca Türkiyede, Tük-Kürt kavgası çıkartmak istediğine vurgu yapan Çelik, Türk ve Kürtün ortak değerlerinin buna müsaade etmediğine dikkati çekti.
     Çelik, Türk ve Kürtün aynı değerler etrafında birleşerek yaşadığını belirterek, "İkisi de aynı Allaha inanıyor, aynı kıbleye yöneliyor, aynı peygamberin ümmeti, aynı kitaba inanıyor, aynı camide birlikte saf tutuyor, aynı okulda birlikte okuyor, aynı fabrikada çalışıyor, aynı kışlada askerlik yapıyor. Bizi millet yapan ortak paydamız, PKKya bu fırsatı vermedi" diye konuştu.
     Hükümetin, terör sorununu çözmede gelecek seçimleri düşünmediğine işaret eden Çelik, gelecek nesilleri düşünerek adım attıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Şahin Oktay - İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Kocaeli İl Danışma Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER