Özalpte okuma yazma seferberliği

Özalpte okuma yazma seferberliği -Ana-Kız Okuldayız kampanyası kapsamında açılan 71 ayrı kursa katılan 808 kişi, sertifikalarını aldı


VAN (A.A) - Özalpte Ana-Kız Okuldayız kampanyası kapsamında açılan 71 ayrı kursa katılan 808 kişi, okur-yazar sertifikalarını aldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan okuma yazma kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     2011-2012 eğitim ve öğretim yılı içinde açılan 71 ayrı kursu başarıyla tamamlayan 808 kişiye okur-yazar sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Aksorguç köyünde birinci ve ikinci kademe kurslarının sertifika törenine katılan Kaymakam Şener Çağlar, 113 kursiyere sertifikalarını verdi.
     Çağlar, burada yaptığı konuşmada, köy halkının okuma-yazma kurslarına gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini bildirdi.
     Son 2 yılda okul öncesi eğitimden başlayarak ortaöğretime kadar büyük bir gelişme sağlandığına işaret eden Çağlar, İlçede okul öncesi eğitimde yüzde 90 seviyesine ulaştık. Özalp Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, son iki yılda Van genelinde yapılan SBS sınavlarında birinci oldu. Bu yıl da aynı başarının tekrarlanacağını ümit ediyorum dedi.
     Devletin son yıllarda Özalpe yaptığı kamu yatırımlarına da değinen Çağlar, bu yatırımlarda da önceliğin eğitime verildiğini anlattı.
     Yeni eğitim öğretim yılında ilçe genelinde yapılan 75 dersliğin hizmete gireceğini ifade eden Çağlar, 50 Yataklı Özalp Devlet Hastanesi, 350 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu inşaatlarının da devam ettiğini belirtti.
     Kaymakam Çağlar, 47 yaşındaki Aysel Naz ile 15 yaşındaki kızı Gülşen Naza başarı belgelerini vererek, tebrik etti.
     Programa, İlçe Jandarma Komutanı Nabi Aslan, Milli Eğitim Müdürü Musa Urak, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Özalpte okuma yazma seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER