Özel İdare asfalta 9 milyon lira

Özel İdare asfalta 9 milyon lira kaynak ayırdı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri İl Özel İdaresi, bu yıl 9 milyon lira kaynak ayırdığı asfalt çalışmaları için yaklaşık 200 kilometrelik köy yolunun daha modern hale getirilmesini sağlayacak. Bu kapsamda özel idare, asfalt çalışmalarının ihale süreçlerini sonuçlandırarak çalışmalara başladı.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, Kayseri-nin kırsalında her alanda çalışma yürüttüklerini belirterek, yüksek kalite standartlarında yol yapım çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.
     Atsız, Özel İdare bütçesi ile KÖYDES kaynaklarından bu yıl asfalt sathı kaplama çalışması için 9 milyon kaynak ayrıldığına işaret etti.
     5 ihalenin yapıldığını ve bazılarının sonuçlandırılarak çalışmaların başlatıldığını anlatan Atsız, şunları kaydetti:
     Develi-Tomarza bölgesi, Akkışla-Sarıoğlan-Felahiye bölgesi, Bünyan-Akkışla ve Pınarbaşı bölgesi ile İncesu bölgelerindeki köy yollarımızın 123 kilometresi 2. kat asfalt, 33 kilometresi ise 1ci kat asfalt sathi kaplaması yapılacak. Ayrıca KÖYDES kaynaklarıyla da yaklaşık 40 kilometrelik asfalt sathi kaplama çalışması yapılacak. Çalışmalar sonucunda yollarımızın kalite ve standartları arttırılarak tüm bu köylerde yaşayan halkımızın ilçesine ve ilimize daha sağlıklı ulaşmaları sağlanacak. Kurumumuzun gerek kendi personel ve araç parkımızla gerekse ihale yöntemi ile müteahhit firmalar aracılığı ile hizmet alanımızdaki yollardaki iyileştirme çalışmaları kesintisiz olarak devam edecek.
     Atsız ayrıca, yol güvenliği için gerekli trafik levhalarının yenileceğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Özel İdare asfalta 9 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER