Özel Konukoğlu Hastanesinde konferans

Özel Konukoğlu Hastanesinde konferans


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde Dizde Kıkırdak Hastalıkları ve Diz Protez Ameliyatları konulu konferans verildi.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, konferansta konuşan Opr. Dr. Gökhan Sever, kamuoyunda diz protez ameliyatları ile ilgili yanlış kanılar olduğunu belirterek, Özellikle dizde kireçlenme konusunda hastalarda diz protez ameliyatlarında çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz bu tür ameliyatlarda başarı oranımız yüksektir ifadelerini kullandı.
     Dizde kireçlenme olarak bilinen diz osteoartritinin halk arasında tedavisinin olmadığına yönelik kanı olduğuna işaret eden Sever, bu soruna farklı aşamalarda gerek ameliyatsız gerekse ameliyat ile tedavi uygulanabildiğini dile getirdi.
     Özellikle bölgede çok yaygın görülen bu rahatsızlıkta fizik muayene ve radyolojik tetkiklerle tanı konulabildiğini açıklayan Sever, erken dönemde istirahat, ilaç tedavisi, diz içi enjeksiyonlar ve fizik tedaviden yarar görüldüğüne dikkat çekti. Sever, şöyle devam etti:
     Kıkırdak hasarının çok ileri olduğu hastalarda yarım veya tam diz protez ameliyatları uygulanır. Bu ameliyatların hemen hepsinde genel anestezi uygulanmaz. Bundan dolayı hastaların anestezi riski düşüktür. Uygun hastalarda yarım protez uygulandığı zaman son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Uygun hastalar tüm dizde kireçlenme olmayıp dizin yarısında kireçlenme olan hastalardır. Bu hastalar daha çok 40-60 yaş arası daha önceden çözümü bulunamayan hastalar iken yarım protez ameliyatıyla başarıyla tedavi edilmektedir.
     Opr. Dr. Sever, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Özel Konukoğlu Hastanesinde konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER