Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden konferans

Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden konferans


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde "İlacı doğru kullanıyor muyuz-" konulu konferans düzenlendi.
     Hastaneden yapılan açıklamaya göre, konferansa konuşmacı olarak katılan eczacı Yağmur Bircan, ilaçların hastalıkları tedavi etmek ve önlemek amacıyla üretildiğini, tedavinin başarısının ilacın doğru kullanımıyla doğru orantılı olduğunu kaydetti.
     Son yıllarda yürütülen "Akılcı ilaç kullanımı"na (AİK) çalışmalarda doğru teşhis, doğru ilaç, doğru bilgilendirme ve doğru takibin öneminin vurgulanmaya çalışıldığını ifade eden Bircan, ilacı uygulayan hasta ile yakınının bilinçli ve duyarlı olmasının önemli olduğunu belirtti.
     Bircan, şunları sbildirdi:
     "Piyasada gıda takviyelerinin ilaç olmadığını, sadece günlük besin ihtiyaçlarımıza ve tedavimize ek olarak kullanılabileceğini söylemek gerekir. Bitkisel ilaç adı altında yasal olmayan yollardan üretilen bazı ürünler geçmişte ülkemizde de ölüm vakalarına dahi yol açmıştır. En belirgin örnek, zayıflamaya yardımcı denilerek kırmızıbiber hapı olarak satılan ürünü kullanan ve hayatını kaybeden insanlardır."
     Bitkilerin hastalıklardan korunmada, tedaviye ek olarak kullanıldıklarında iyi sonuçlar verdiğinin altını çizen Bircan, tıbbi bitkiler kullanılırken nerden alındığına, ne şartlarda saklandığına ve özellikle bitkinin doğru bitki olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine aktardı.
     Eşdeğer ilaç kullanımına da değinen Bircan, "Eşdeğer ilaç, orijinal ilacın 10 yıllık patent süresi bittikten sonra diğer ilaç firmaları tarafından aynı etkin madde kullanılarak üretilen, orijinal ilaç ile aynı etkileri gösterdiği test edilen ilaçtır" değerlendirmesini yaptı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Özel Sani Konukoğlu Hastanesinden konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER