PAÜde Erasmus Yoğun Dil Kursu açıldı

PAÜde Erasmus Yoğun Dil Kursu açıldı


DENİZLİ (A.A) - Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ), yabancı öğrencilere Türkçenin öğretileceği Erasmus Yoğun Dil Kursunun açılışı yapıldı.
     Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonunda gerçekleşen açılış törenine, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Sibel Kazak, öğretim elemanları ve 10 farklı ülkeden 26 Erasmus öğrencisi katıldı.
     Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜnün hızla gelişen bir üniversite olduğunu belirterek, dünya üniversiteleri ile işbirliği protokollerinin giderek arttığını, her yıl daha çok yabancı öğrencinin PAÜyü seçtiğini söyledi.
     Türkiyede 12 üniversitenin bu kursu verdiğini dile getiren Bağcı, Erasmus öğrencileri bu kursla akademik çalışmalarda ve günlük hayatta kullanılacak Türkçe dilini öğrenecek, aynı zamanda Türk kültürünü de tanımış olacaklar dedi.
     Erasmus Yoğun Dil Kursu, 13 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Dersler, Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksek Okulunda görevli öğretim elemanları tarafından verilecek.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber PAÜde Erasmus Yoğun Dil Kursu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER