Petkimden Kayseriye çıkarma

Petkimden Kayseriye çıkarma


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Petkim Petrokimya Holding AŞ işbirliğinde Petrokimya Sektöründeki Gelişmeler, Petkimin Satış Stratejisi konulu toplantı düzenlendi.
     KAYSOdan yapılan açıklamaya göre, toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Petkim Yönetimini Kayseride misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Petrokimya sektörünün gelişmiş olduğu ülkelerde sanayi ve ticaretin gelişen bir trend içerisinde olduğunu belirten Boydak, Petkimin son yıllarda Türkiyede yaptığı yatırımları gururla izlediklerini ifade ederek şunları kaydetti:
     Daha önce kamu kurumu olan Petkim, belkide Türkiyenin en başarılı özelleştirmesi yapılmak sureti ile devletimize büyük bir katkı sağlarken, kardeş ülke Azerbaycanın kuruluşlarında Sokar Grubunun yönetiminde de müthiş bir ivme kazandı. Sanayicilerin kafasında oluşan bir takım soru işaretlerini giderdikleri gibi bu gün yeni bir politika üreterek tamamen müşteri odaklı bir sisteme geçtiler. Bende Petkimle ticaret yapan bir kardeşiniz olduğum için bu anlayışın iş dünyasına neler kazandırdığını çok iyi bilenlerden birisiyim. Müşteri odaklı politikalarını kıvançla izliyoruz.
     Sokar Grubunun artık Türkiyede sadece bitmiş ürünleri değil ara mamul ve hammaddeyi de üretmeye başlayacağını belirten Boydak, Sokar Grubu tarafından çok büyük bir rafineri yatırımına imza atıldığını, böyle yatırımların gelmesinin Türkiyenin gelişip kalkınması adına çok çok önemli olduğunu vurguladı.
     Kayserinin Petkimin önemli pazarlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Boydak, Her ne kadar devletimiz bu sektörle ilgili Kayseriye teşvik vermemiş olsa bile bize lazım değil. Biz kendi işimizi daha iyi şekilde yaparız diyoruz ve bu sektörü katma değerli bir şekilde geliştiriyoruz. Onun için Petkim Grubunun Kayseriye desteklerinin artarak devam etmesini arzu ediyoruz. Bu sektörlerimizin gelişmesi için Petkimin yönlendirmelerine ihtiyacımız var. Arkadaşlarımız Kayseriye bir depolama hizmeti istediler, pektim bunu yerine getirdi. Bizde inşallah bu sektörde daha fazla katma değerli ürünler üreterek Kayserimizin kalkınmasına dolayısı ile ülkemizin kalkınmasına hizmet vermiş olacağız şeklinde konuştu.
     Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut ta, Petkimin müşteri odaklı bir strateji izlediğini ve müşterilerini memnun etmek ve beklentilerini karşılamak için azami bir gayret gösterdiğini ifade etti.
     Petkimin ana hissedarı olan Sokar Grubunun Petkim yarımadasında 5 milyar dolarlık bir rafineri projesi hazırladığını açıklayan Korkut, bu proje ile Sokar Grubunun Türkiye Cumhuriyetinin bir nolu stratejik yatırım belgesini aldığını söyledi.
     Korkut, 2016 yılının başı itibari ile rafineri grubunun devreye gireceğini ve sektörün gelişimine yönelik çok önemli katkılar yapacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Petkimden Kayseriye çıkarma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER