Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Çankırı Valisi Özcan: "Polisimiz tarafından yürütülen pasaport ve trafik işlemlerini hala anlamış değilim. Yetkili birisi olsam yarından itibaren pasaport hizmetlerini nüfus müdürlüklerine bağ


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Polisimiz tarafından yürütülen pasaport ve trafik işlemlerini hala anlamış değilim. Yetkili birisi olsam yarından itibaren pasaport hizmetlerini nüfus müdürlüklerine bağlarım" dedi.
     Vali Özcan, Türk polis teşkilatının 168inci kuruluş yılı nedeniyle Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) düzenlenen "Polis ile Kamu Kurumları Arasındaki İlişki" konulu konferansta yaptığı konuşmada, polisliğin disiplin gerektiren kutsal bir meslek olduğunu söyledi.
     Özcan, polisin asli görevinin vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlamak olduğunu ifade ederek, bunların Türkiyede önemli bir konu olduğunu belirtti.
     Polislerin yürüttüğü pasaport ve trafik işlemlerini anlayamadığını vurgulayan Özcan, "Yetkili birisi olsam yarından itibaren pasaport hizmetlerini nüfus müdürlüklerine bağlarım" şeklinde konuştu.
    
     -"Asli işimiz can ve mal güvenliğidir"-
    
     Özcan, şehir içi trafik hizmetlerinin belediyeler tarafından yapılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     "Bunu da kısa süre içerisinde terk etmeliyiz. Bu işlemleri belediye kadrosuyla İstanbulda Kadir Bey (Topbaş), Ankarada Melih Bey (Gökçek) yapsın. Bu işi istemiyoruz. Bu işe talipli olmayalım. Asli işimiz can ve mal güvenliğidir. Gerekli yasal değişiklikler yapılarak, bu hizmetlerin mahalli idareler tarafından yapılması Türkiyede bir an evvel sağlanmalıdır. Dünyada bizim gibi hantal merkezi devlet kalmadı. Yarından tezi yok bu işi halledelim."
     Konferansa, polisler ve POMEM öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER