Polonyalı eğitimcilerden Vali Peke ziyaret

Polonyalı eğitimcilerden Vali Peke ziyaret


IĞDIR (A.A) - Polonya ile ortaklaşa yürütülen "Eğitim ve Kültür Alış Verişi" projesi kapsamında 8 kişilik heyet Iğdıra geldi.
     Vali Ahmet Pek, Polonyalı heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Iğdırda eğitim sistemiyle ilgili bilgi toplamak için Polonyalı ekibin izlenimlerde bulunacağını belirtti.
     Pek, Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve Iğdır Anadolu Öğretmen Lisesi ile Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortağı olarak yer aldığı "Comenius Regio" projesinin kent için bir ilk olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bu eğitimci ekibi şehrimizde görmekten son derece memnunuz. Umarım beklentilerini karşılayacak durumlarla karşılaşırlar. Bu ekip iki ülke arasında yürütülen bir proje kapsamında burada çeşitli çalışmalar yapacak. Ülkemizden de Polonyaya giden eğitimcilerimiz var. Bu projenin en büyük katkısı karşılıklı etkileşim ve bilgi edinmeyi sağlıyor. Ülkeler bu çalışma sayesinde birbirlerinin iyi yönlerini alabiliyorlar. Bu projeyle iki ülkenin eğitim sistemi incelenerek katkı sağlayacak görüş ve öneriler ortaya atılacaktır. Öğrenciler ve öğretmenler ile atölye çalışmaları yapılarak, eğitim öğretimde alternatif öğretim teknikleri uygulanacaktır. Projeyle idarecilerimizin yurt dışındaki okulları görmeleri sağlanarak farklı bakış açıları geliştirmelerine ve döndüklerinde okullarında bir farklılık yaratmalarına yardımcı olacak."
     Ziyarette, iki ülkenin eğitim sistemi arasındaki farklar da konuşuldu.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Polonyalı eğitimcilerden Vali Peke ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER