Polonyalı müsteşar Prandotadan ATSO ziyareti

Polonyalı müsteşar Prandotadan ATSO ziyareti


ANTALYA (A.A) - Polonya Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi 1. Müsteşar Witold Prandota, Antalyanın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra genç ve dinamik bir kent olmasından etkilendiğini söyledi.
     Witold Prandota, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güray Parlakı ziyaret etti. Parlak, ziyarette Prandotaya ATSOnun çalışmaları ve Antalyadaki yatırım olanakları konusunda bilgi verdi. Parlak, dış ticaret konusunda Polonya-Antalya arasındaki ilişkilerin istenen düzeyde olmadığını, ilişkilerin gelişmesiyle rakamların yukarıya çekilebileceğini belirtti.
     Oda olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını vurgulayan Parlak, geçen yıl Türkiyeye gelen yaklaşık 400 bin Polonyalı turistin tatil için tercihini Antalyadan yana kullandığına dikkati çekti. Antalyanın 2016 yılında Botanik EXPOya ev sahipliği yapacağını anımsatan Parlak, Polonyayı EXPOda görmek istediklerini kaydetti.
     Witold Prandota da Türkiyenin birçok yerini gezdiğini, Antalyanın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra genç ve dinamik bir kent olmasından etkilendiğini söyledi. Türkiyeye Polonyadan gelecek turist sayısın yüzde 10-15 artabileceğini belirten Prandota, Mısır ve Tunusta yaşanan gelişmelere dikkati çekti. Prandota, Bu iki destinasyonun eskisi kadar tercih edilmeyeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Antalyaya daha fazla Polonyalı turistin geleceğini söyleyebilirim dedi.
     Yabancı yatırımların Polonyada desteklendiğini hatırlatan Prandota, 16 Mayısta Varşovada birçok sektörde yatırım ve iş birliği fırsatlarını daha da geliştirecek İş Forumu gerçekleştireceklerini ve Antalyalı yatırımcıları da beklediklerini söyledi.
     Antalyanın Botanik EXPOya ev sahipliği yapacak olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Prandota, peyzajcılık konusunda önemli çalışmalara imza atan ülkesinin mutlaka Antalya EXPOda yer alacağını bildirdi.
     Polonyanın bu yıl Ukrayna ile Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacağını belirten Prandota, Türkiyenin şampiyonada yer almayacak olmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi.
     ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Prandotaya ziyareti anısına plaket verdi.
     (SFA-GÜÇ)
<< Önceki Haber Polonyalı müsteşar Prandotadan ATSO ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER