Posofta tarım projelerine ağırlık verilecek

Posofta tarım projelerine ağırlık verilecek


ARDAHAN (A.A) - Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, tarım alanında uygulanacak projelere ağırlık vereceklerini bildirdi.
     Şivgan, Özel İdare Toplantı Salonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanları muhtarlarla bir araya geldi.
     İlçede silaj üretilebilecek birkaç köy olduğunu, bunları değerlendirmek istediklerini ifade eden Şivgan, şunları kaydetti:
     Muhtarlarımız köylerinde ne kadar boş, kullanılmayan ve silaj ekimi için uygun yer varsa, onların tespitini kısa sürede bize bildirsin. Arazilerle ilgili toplanan bilgileri değerlendirelim. Proje amacına uygun mu, ilk önce onu tespit edelim. Uygun arazi bulunursa mal sahipleriyle sözleşme yapalım. Tespit edeceğiniz tarlaların belirli bir süreliğine sözleşmeli olarak bize kiraya verilmesini istiyoruz. Bu projeyle hem bölge çiftçimizin ihtiyacını karşılayabilir hem de fazlasını bölgemizdeki işletmeye satabilirler.
     Köylerde silaj üretimi yapacak çiftçilere mazot desteğinin de verilebileceğini belirten Şivgan, Amacımız burada silaj üretimini teşvik etmektir. Köylerdeki çiftçilerimiz bu işe sıcak bakması ve bilgilendirilmeleri amacıyla köylerde bir bilgilendirme toplantıları da yapacağız. Vatandaş öncelikle nasıl bir proje olduğunu bilmeli ki ona göre bize destek verip vermeyeceğini bilsin diye konuştu.
     Şivgan, muhtarların bu çalışmaya destek vermelerini istediğini ifade etti.
    
     Muhabir: Posof - Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Posofta tarım projelerine ağırlık verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER