Preveze Deniz Zaferinin Yıl Dönümü ve

Preveze Deniz Zaferinin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü -Burak sınıfı korvet TCG Bartın Bodrumda ziyarete açıldı


MUĞLA (A.A) - Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Burak sınıfı korvet TCG Bartın Bodrumda ziyarete açıldı.
     Kutlamalar kapsamında ilçeye gelen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait Burak sınıfı korvet TCG Bartın, Bodrum açıklarına demirledi. TCG Bartının Komutanı Deniz Binbaşı Veli Sağlam ve Baş Çarkçı Deniz Kıdemli Yüzbaşı Gökhan Cengiz, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepeyi makamında ziyaret etti.
     TCG Bartın Komutanı Deniz Binbaşı Veli Sağlam, Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Gününü Bodrumlularla kutlamak için Bodruma geldiklerini söyledi. Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe de konuklarına ilçe ve Bodrum Belediyesi hakkında bilgiler verdi.
     Bodrumda üç gün kalacak TCG Bartın, ziyarete açıldı. Ziyaretçiler Bodrum Gemi Bağlama İskelesinden motorlarla TCG Bartına ulaştırıldı.
     Gemiyi ziyaret eden bazı vatandaşlar, gemiden çok etkilendiklerini söyledi. Gemi komutanlarının kendilerini botla gemiye götürdüğünü anlatan vatandaşlardan Selçuk Akbaş, Türkiyede haberleri izlediğimiz zaman şehir haberleriyle ilgili her gün kan ağlıyoruz. Türkiyenin gücünü bu savaş gemisini görünce daha iyi anladım. 1974 yılında Fransızlardan alınmış gemi ama son sistem cihaz ve ekipmanlarla dolu. Türk ordusunun güçlülüğünü gördük. Bir Türk Milleti olarak bu gemiyi görünce dahada gururlandım dedi.
     Gemiyi ziyaret eden Esat Haksever ise, ilk defa bir savaş gemisini gezdiğini ifade etti. Haksever, Bu bir firkateyn tabi ki. Yüksek teknolojik silahlar barındırıyor. Ben çok etkilendim. Gemi komutanıyla gemiyi gezdik. Geminin silahlarıyla ve donanmasıyla ilgili bilgiler aldık. Çok değişik bir tecrübe oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Preveze Deniz Zaferinin Yıl Dönümü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER