PTTnin 172nci kuruluş yıl dönümü

PTTnin 172nci kuruluş yıl dönümü


BİLECİK (A.A) - Bozüyük PTT Müdürü Gürsel Över, PTTnin kuruluşunun 172nci yıl dönümü kutlayacaklarını bildirdi.
     Över, gazetecilere yaptığı açıklamada, PTTnin 1840 yılında posta nezareti olarak kurulduğunu ve ilk posta nazırının da Ahmet Şükrü Bey olduğunu belirterek, PTTnin, 2004 yılında PTT Bank adını kullanma hakkını aldığını söyledi.
     Uygulamaya koyduğu projelerle Türkiyenin gözde işletmeleri arasında yerini aldığını anlatan Över, şöyle konuştu:
     Müdürlük olarak elektronik ortamda Türkiyenin her yerinde bulunan PTT merkez ve şubelerine çok ucuza havale ve çek kabul işlemleri yapılmakta, aynı şekilde ülkenin her yerinden Bozüyük merkezi ve çarşı şubemize gönderilen çek ve havaleler çok kısa bir sürede alıcılarına ödenmektedir. İllerden gelen günlük 130 ila 140 kargo ve kurye, tahsis edilen 2 personel ve 2 araç ile aynı gün alıcılarına teslim edilmekte ve değişik illere gönderilen günlük ortalama 40 ila 45 kargo ve kurye gönderi işlemleri aynı gün yapılmaktadır. Ziraat Bankası dışında bankalara ait kredi kartlarına para yatırma ve vatandaşların değişik bankalarda bulunan hesaplarına ucuz para transfer işlemleriyle hizmet vermekteyiz.
     Över, özel günlerde olduğu gibi Kurban Bayramında da postaya verilecek kargo, kurye ve kayıtlı küçük paketlere yüzde 10 indirim uygulanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber PTTnin 172nci kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER