Ramazan sıcaklarında alternatif serinleme yolları

Ramazan sıcaklarında alternatif serinleme yolları -Türkiyenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfada Ramazan ayının Temmuz ayına denk gelmesi dolayısıyla vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler geliştiriyor -Esnaf Ümit Önc


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyenin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfada, Ramazan ayının Temmuz ayına denk gelmesiyle vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler geliştiriyor.
     Hava sıcaklıklarının gölgede 44 dereceyi aştığı kentte, Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte aşırı sıcaklar vatandaşları daha fazla bunaltıyor.
     Genellikle gündüz saatlerinde insan ve araç trafiğinin seyrekleştiği kentte, çocuklar Balıklıgöl Yerleşkesindeki süs havuzlarında, yetişkinler ise sürekli su ile vücutlarını ıslatarak, serinlemeye çalışıyor.
     Şanlıurfanın kent merkezinde iş yeri bulunan esnaf Ümit Öncelin musluğa bağladığı hortumu delerek bölgesini fıskiyeli suyla serinletmesi dikkat çekiyor.
     Öncel, kendi geliştirdiği bir yöntem ile belirli aralıklarla deldiği hortumu, bir fıskiye gibi kullanarak serinlemeyi başarıyor.
     Ümit Öncel, diğer buharlı sistemlerin pahalı olması nedeniyle böyle bir yöntem geliştirdiğini belirterek, sıcak geçen Ramazan ayında civardaki esnafı ve yoldan geçen vatandaşı bir nebze de olsun serinletmeye çalıştığını dile getirdi.
     Bölge esnafı da, serinletici hizmetinden dolayı meslektaşlarına teşekkür ederek, Ramazan ayında adeta kışı yaşadıklarını ifade ediyorlar.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü/Rauf Maltaş/Mehmet Öztaş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Ramazan sıcaklarında alternatif serinleme yolları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER