Ramazan topu ona emanet

Ramazan topu ona emanet -Lapsekinin Çardak beldesinde, 27 yıl boyunca Ramazan topu patlatarak emekli olan Üğüdür, buna rağmen top patlatma görevinden vazgeçmedi


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekinin Çardak beldesinde, 27 yıl Ramazan topu patlatarak geçen yıl emekliye ayrılan Ahmet Üğüdür, buna rağmen bu yıl da top patlatmaya devam ediyor.
     Üğüdür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27 yıl önce işçi olarak işe başladığı Çardak Belediyesinde her Ramazan ayında iftar vakti top patlatma görevinin kendisine verildiğini söyledi.
     Yıllarca patlattığı topla belde sakinlerinin iftarlarını açtırdığını belirten Üğüdür, Geçen yıl emekliye ayrıldım. Ancak top patlatma işinden vazgeçmedim. Bu yıl da Ramazan topunu ben patlatıyorum dedi.
     Üğüdür, emekliliğini Ramazan topuna borçlu olduğunu ifade ederek, Bu işi yapamam deseydim belki bugün emekli olamazdım. Bu nedenle gücüm yettiğince bu işi yapacağım. Allaha şükür bugüne kadar hiç yanlışlık yapıp Çardak halkının oruçlarını bozdurmadım diye konuştu.
     Önceki yıllarda doldurma toplar olduğunu, doldurma işlemi sırasında barutun fazla olması halinde güçlü şekilde patlamalar yaşandığına işaret eden Üğüdür, Çevrede bulunan bazı evlerin camlarının kırıldığı oluyordu. Eskiden Ramazanlar bir başka güzel kutlanıyordu. O zamanları unutamıyorum dedi.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ramazan topu ona emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER