Regaip Kandili

Regaip Kandili -AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş ve İl Başkanı Dengiz mesaj yayımladı


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Elitaş, mesajında, mübarek gün ve gecelerin, duaların topyekün Allaha arz edildiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, müstesna zaman dilimleri olduğunu belirtti.
     Üç ayların, Regaip, Miraç, Berat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındırdığını ifade eden Elitaş, şunları kaydetti:
     "Gecesi ve gündüzüyle üç aylar, hepimiz için nefis muhasebesiyle kendimizi kontrol etmemiz gereken bir dönemdir. Üç aylar içinde yer alan Regaip Kandili de kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdendir. Mübarek Regaip Kandilinde, inananlar dualarını Cenab-ı Hakka arz ederek, günahları için tövbe, istiğfar etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam aleminin üç aylar ve Regaip Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığa rahmet, mağfiret, sevgi ve huzur getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim."
     Ömer Dengiz de mesajında, mübarek aylara girmemizin bir müjdecisi olan Regaip Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşadıklarına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:
     "Rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı mübarek üç ayların başlangıcı olan bu gecenin manevi mutluluğunu yaşıyoruz. Feyzinden istifade edilmesi noktasında ilahi müjdeler bulunan -üç ayların beraberinde müjdecisi Regaip Kandili ile birlikte gelmektedir. İslam kültüründe ayrı bir öneme sahip olan mukaddes gün ve gecelerin, insanlık için birer kurtuluş fırsatıdır. Bu gün ve geceler aynı zamanda geçmişin muhasebesini yaparak, geleceğe doğru çok daha emin adımlarla yürüyebilmek için önemli bir başlangıç noktasıdır."
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     yayıncı: Ersin Altınsoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER