Regaip Kandili

Regaip Kandili -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -"Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin önemi büyük"


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olunan bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin öneminin büyük olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında bu mübarek gecenin ve onu izleyen ayların yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olduğunu belirtti.
     Regaip Kandilinin Müslümanlara Allahın rahmetinin bol verildiği, yapılan dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece olduğunu ifade eden Güzelbey şunları kaydetti:
     "Aramızdaki dargınlıkları ve küskünlükleri kaldıralım. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Etrafımızı saran düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde kandillerin ve mübarek günlerin önemi büyüktür. Bu vesileyle aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz.
     Bu mübarek Regaip Kandilinde, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen elim saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutlar, insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim."
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER