Regülatör Piknik Alanı, törenle açıldı

Regülatör Piknik Alanı, törenle açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Regülatör Piknik Alanı, Odunpazarı Belediyesine tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, açılışta yaptığı konuşmada, Odunpazarı Belediyesinin daha önce Şelale Parkı, Şehr-i Deryayı vatandaşların hizmetine sunarak doğayla iç içe bir mekan oluşturduğunu hatırlatarak, belediyenin bugün de doğayla, yeşille iç içe Regülatör Piknik Alanını Eskişehirin hizmetine sunduğunu kaydetti.
     Yıllardan beri vatandaşların hizmetine uzak kalmış bu tür mekanların tekrar gün yüzüne çıkması için çalıştıklarını ifade eden Koca, şöyle konuştu:
     Bu gibi alanların tekrar vatandaşlara hizmet eden mekanlar haline gelmesi sevindirici. Sevdiklerimizle, çocuklarımızla ve ailelerimizle kaynaşacağımız, günümüzü geçireceğimiz bu mekanların tekrar gün yüzüne çıkartılması gerçekten önemli. Bu vesileyle bu çalışmaları yapan başta Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı olmak üzere emeği geçen tüm personelimize ve alanın belediyemize kazandırılmasında katkı veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğluna ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum.
     AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da Bugün UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Odunpazarı Bölgesinin o tarihi dokusunun hak ettiği değerleri, uluslararası kamuoyunda görülmeye başlamasının bir gurur kaynağı olduğunu anlatarak, Şehrimizin zenginliklerini tekrar gün yüzüne çıkartan Odunpazarı Belediye Başkanımız Burhan Sakallıya gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.
     Odunpazarı Beledisi Başkanı Burhan Sakallı da alanın yaklaşık 6 ay süren yenileme çalışma sonrasında bu hale getirildiğini bildirdi.
     Regülatör Piknik Alanının 1958de yapıldığını hatırlatan Sakallı, Çocukluğumuzun en güzide, belki de şehrin tek piknik alanıydı. Fakat geçen yıllar içerisinde Eskişehirde birçok noktada olduğu gibi burası da köreldi, karardı, unutuldu, ihmal edildi ve şehrin en güzel piknik alanı vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimizin istifade edemediği bir yere dönüştü. Alanın belediyemize tahsisiyle burası güzel, şık, şirin güven içerisinde ailemizle birlikte piknik yapabileceğiz bir alan haline geldi diye konuştu
     Konuşmaların ardından alanın açılışı yapıldı.
     Açılışta, etnik müzik grubu Pucaramanta bir gösteri yaptı, Gökçe ise bir konser verdi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Regülatör Piknik Alanı, törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER