Rektör Prof. Dr. Uçardan arazi incelemesi

Rektör Prof. Dr. Uçardan arazi incelemesi


YOZGAT (A.A) - Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Gedikhasanlı beldesinde belediye tarafından 30 yıllığına Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesine tahsis edilen araştırma ve uygulama arazisinde incelemede bulundu.
     Uçar, Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Ertürkten araştırma ve uygulama alanındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Yaklaşık 114 dönüm alan üzerine elma, kiraz, armut çeşitlerinden oluşan bir tesis kurduklarını belirten Ertürk, şunları kaydetti:
     2013 yılında ise ceviz, kırmızı ve beyaz dut, ahududu ve böğürtlen ile çilek plantasyonu yapacağız. Buraya tamamen otomatik sulama sistemi kuracağız. Fakültemizde eğitim görecek öğrencilerimizin yüzde 20lik kısmını bu tesislerde istihdam etmeyi planlıyoruz. Buna göre alt yapımızı inşa ettik ve burası bir staj merkezi haline gelecek. Öğrencilerimiz meyve ve sebzeyle alakalı olarak burada uygulamalı eğitim görecekler. Yeni atanacak arkadaşlarımızla boş alanlarımızda, yüksek terbiye sistemli bağcılık ve araştırmaya yönelik sebze tesisi kuracağız.
     Prof. Dr. Tamer Uçar ise, projenin Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesinin akademik ve idari personeli tarafından el birliğiyle hayata geçirildiğini kaydetti.
     Projenin beldenin gelişimine çok büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Uçar, Önümüzdeki yıllarda buranın ekonomik ve sosyal hayatının canlanacağını hep birlikte göreceğiz. Emeği geçen başta hayırsever işadamımız Bilal Şahine, Sorgun Kaymakamlığımıza ve Gedikhasanlı Belediye Başkanlığımıza ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Rektör Prof. Dr. Uçardan arazi incelemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER